• NIEUW ONDERNEMEN INTENSIEF

  Een kort en krachtig programma waarin je start met je eigen ontdekkingstocht in (W)ondernemen. Nieuw Ondernemen is een praktijkopleiding in (sociaal) ondernemen waarbij je stap voor stap door je eigen ondernemend proces gaat. Centraal staan de vragen: wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Wie ken ik?
  Met ervaren coaches, trainers en mede ondernemers ontwikkel je je idee tot een concept en verdienmodel, ondertussen ontstaat je markt en je netwerk.

 • PROGRAMMA

  Je ontwikkelt een ondernemende mindset, bouwt tijdens het programma je eigen netwerk op, ontdekt wat je unieke meerwaarde is, en leert door samen te creëren het beste van jezelf en van anderen in je bedrijf in te zetten.
  Met dit programma leer je je innoverend en ondernemend potentieel ontdekken. Iedereen kan ondernemen! Dromen, durven, doen met hart en handen.

  Nieuw Ondernemen is praktijkgericht ervaringsleren, waarbij je oplossingen vindt voor ‘obstakels’ door te (onder)zoeken, vinden en verbinden. “Gewoon” gaan doen, ervaren en fouten durven maken. Nieuw Ondernemen doe je niet alleen, maar samen in netwerkverbanden. Door samenwerking bundel je creativiteit, denkkracht en deel je kennis en ervaring. Dit werkt niet alleen veel krachtiger, het genereert ook energie als je samen in een team hetzelfde proces doorloopt.

  De aandachtsgebieden

  Wie ben ik, wat kan je, wat wil ik, wie ken ik

  Je (her) ontdekt je passie, talent en verbind dit met je vakmanschap. Je leert hoe je je eigen kracht inzet om kansen te realiseren.

  Van idee tot concept

  Je wordt je bewust van je eigen creatieve en waarde(n)creërend vermogen. Met een creatief actieprogramma worden jou ideeën omgezet in nieuwe, onderscheidende producten en diensten en ontwikkelt tot een concept. Dit prototype laat je zien en bespreek je met jouw doelgroep. Hierdoor ontwikkelt zich je product en je markt.

  Spelen met het Business Model Canvas

  Wij weten dat ideeën meer waarde krijgen als je er vanuit meer perspectieven met meerdere mensen naar kijkt en het idee samen met klanten verder ontwikkelt. Wij bieden technieken en tools om ideeën om te zetten naar concepten en daar de juiste onderzoeksvragen bij te stellen. Je schaaft je prototype bij en gaat weer in gesprek met je doelgroep.
    
  Verfijnen van je markt en business model

  Als ondernemer ben je succesvol als de markt je product of dienst adopteert. Een proces van proberen, vallen en weer opstaan. De succesvolle resultaten komen terecht in je business model en maken inzichtelijk hoe je je geld gaat verdienen. De feedback van je onderzoek en feedback van je gesprekken verwerk je elke keer weer in je Business Model. In elke bijeenkomst voer je creatieve opdrachten uit om ook steeds in contact te blijven met je creativiteit, talenten en passie.

  Zet je bedrijf in de etalage
  Hoe vertel jij je eigen verhaal op een manier die bij jouw past. Wat is jouw ‘Waarom, Wat en Hoe’ van je bedrijf. Ook hierin leg je de verbinding tussen wat jij in de wereld wilt zetten en de producten en diensten die je levert met je bedrijf.

  Van start ....
  In de laatste bijeenkomst doorlopen we samen wat je al geregeld hebt en nog regelen moet voor jouw bedrijf. Bedrijf administratieve zaken, verzekeringen, algemene voorwaarden, inschrijven bij de Kamer van Koophandel, enz. Hierdoor heb je inzicht en overzicht over de dingen die je nog te doen staan.

  Na het programma kun je naar behoefte met je medecursisten een intervisiegroep vormen om de laatste puntjes op de i te zetten en de voortgang te bespreken.

  Prijs
  De prijs van dit programma bedraagt slechts € 950,- (excl. BTW). Wel zelf lunch meenemen!
  De kosten zijn in de meeste gevallen volledig aftrekbaar als onkosten als je je bedrijf gestart bent. Anders kun je als particulier een deel vergoed krijgen als scholingskosten.

  Locatie
  Deze keer worden de programma's aangeboden in Assen, Zevensterstraat 19.

  Vragen en aanmelden?
  Mail: info@nieuw-ondernemen.nl
  Mobiel: 06 151 080 33